středa 13. dubna 2016

SMOOTHIE TIME

MILUJU SMOOTHIE!!!
(scroll down for english)


 A v posledni dobe piju alespon dve denne. Nejuzasnejsi na tom je, ze je nekonecne mnozstvi kombinaci ovoce a surovin, co muzete dat dohromady a objevit svou oblibenou novou prichut. Ja jsem pred par dny nasla svuj nejoblibenejsi kokosovej milshake. A jelikoz sem moc hodna, tak se o muj 'tajny' recept a me dalsi oblibene smoothie podelim :) ( a omlouvam se za cestinu bez diakritiky, opet)

Kokosovo-bananovy milshake s mandlemi 


Ja nevim jak Vy, ale ja jsem kokosovy fanda c.1. Pouzivam kokosovy sampon, telove mliko, pletovy krem, kokosove maslo,kokosove mleko a kokosovy olej. A kdyz mam den volna, zapalim si svicku s vuni kokosu. Pokud to mate stejne, mohu Vam zarucit, ze si tenhle milkshake naprosto zamilujete. A rozmixovane mandle, banany a arasidove maslo jsou tresinkami na tomhle kokosovem dorticku:)

Ingredience: ( 1 porce)
250 ml kokosoveho mleka
2 banany
1 lzice arasidoveho masla
hrst mandlovych lupinku
hrst strouhaneho kokosu (+na posyp na zaver)

Postup:
Jak na to je opravdu jednoduche, vsechny ingredience vhodime do mixeru a zapneme na 2 minuty, dokud neni milkshake poradne smooth a muzeme ihned podavat. Ja si jeste na zaver posypu muj mlecny koktejl kokosem, at to ma grady :)))))

Matovo-kiwi smoothie s jahodami


Vzdycky jsem mela rada matu, ve spojeni v podstate s cimkoliv. A tak proc matu nepridat do ovocneho smoothie? :)

Ingredience: ( 1 porce )
250 ml vody
3 kiwi
2 plne hrsti cerstve maty
2 jahody

Postup:
Vse do mixeru a je hotovo. Nekteri lide maji radi rozmixovane ovoce samotne a nepridavaji vodu. To je samozrejme na Vas, ale pokud nepridate vodu, musite zdvojnasobit pocet ovoce, aby jste z toho vubec jednu porci ziskali. Ja pridavam vodu i z toho duvodu, ze se pak smoothie snadneji pije,a le rozhodne to neubere na chuti :)
Na ozdobeni muzete pridat cerstvou matou :)

Grapefruitovo-pomerancovy smoothie 


Tahle energicka bomba Vas rano probudi jak nic. Osvezujici, zdrave a moooooc dobroucke. :)

Ingredience: (1 porce)
200 ml vody
1/2 ruzoveho grapefruitu
2 pomerance
stava z 1/2 citronu

Postup:
Oloupat, rozmixovat, vypit!

Malinovy smoothie s kiwi



Chut malin mi pripomina leto, detstvi a moji babicku z Krkonos. A ve spojeni s kiwi je z toho sladka kyseloucka radost:)

Ingredience: ( 1 porce )
250ml vody
200g malin
1-2 kiwi
hrstka cerstve maty (nemusi byt)

Postup:
Hlavne si to vychutnat :)

Jahodovy milkshake 



Jahodovy milshake je naprostou klasikou. Ja si ho samozrejme dopravam s kokosovym mlekem, ale je stejne tak dobry i s mandlovym ci sojovym. Nedavno jsem do svych milshaku zacala pridavat chia seminka. Chia seminka pochazi z Mexika a Guatemaly a jsou oblibene pro sve vyjimecne vlastnosti. Podporuji spravnou funkci jater a ledvin, maji hojivy a protizanetlivy ucinek, snizuji hladinu cholesterolu, jsou vyznamnymi antioxidanty, zkvalitnuji pamet, maji blahodarny vliv na srdce a cevy a svym slozenim napomahaji predchazet vzniku Alzheimerovy choroby. A jako bonus, moc dobre chutnaji. Rozhodne doporucuji zaradit chia seminka do jidelnicku, muzete tim jedine ziskat :)

Ingredience: ( 1 porce)
250ml kokosoveho mleka
6 vetsich jahod
2 lzice chia seminek

Postup je jasny :)




Žádné komentáře:

Okomentovat